sobota, 4. april 2009

Priprave na NVO party

Bonn, 4. april 2009 – Hodniki konfernčnih prostorov so danes precej prazni, kljub polnemu delovnemu programu. Vzroki neznani.

Danes zvečer nevladne organizacije pripravljajo zabavo, ki je tradicionalno organizirana ob polčasu, na polovici pogajanj. Ko se je ideja o NVO zabavi prvič porodila, je bil njen glavni (in skriti) namen, iz 'sproščenih' delegatov izvleči težko dostopne informacije. O tem, v kakšni meri je bil ta namen kdaj dosežen, ne morem soditi, je pa precej očitno, da se je ideja prijela in dandanes si NVO partyjev nihče ne želi zamuditi. Delegatom predstavlja prostor in priložnost za jasno in neposredno izražanje v javnosti, kar se v času pogajanj drugače ne prakticira (npr. Pivo, prosim.). Za nevladnike pa je priložnost, da za kratek čas pozabijo frustracije, ki jih povzroča pomanjkanje napredka v pogajanjih.

Znajo pa biti te zabave, še posebej za najbolj vztrajne (pri čemer velja 'dlje ostaneš, težje greš' – dobesdno in v prenesenem pomenu) precej naporne, česar se redni udeleženci prav gotovo zavedajo. Bi bilo morda mogoče, da se tokrat želijo na dogodek primerno pripraviti in si bodo zato čez dan nabirali moči izven konferenčnih prostorov?

2 komentarja:

  1. Žurnal 24 ur je danes na 10. strani objavil članek, kjer si na prominentnem mestu omenjena :) tik pod naslovom
    http://www.zurnal24.si/printversion/2009/04/06/ljubljanska.swf

    OdgovoriIzbriši
  2. http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/hopes-for-climate-treaty-set-back-by-g20s-weasel-words-1662935.html

    ali naj skušamo biti še naprej optimistični? Seveda...

    OdgovoriIzbriši